Zoek met google op: “Wat moet ik doen om af te vallen” en je krijgt 1.000.000 verschillende hits/meningen maar wat werkt wel en wat niet. Deze blog met voedingstips is voor de beginners, de beachbody bouwers, de mensen die helemaal gek worden van de honderden voedingstips die elke dag op Facebook worden gepost en degene die het leuk vindt om deze blog te lezen.

Dit zijn de basisregels voor voeding. Als je deze interventies allemaal uitvoert en nog steeds geen resultaat hebt dan heb je waarschijnlijk een hormonale disbalans.

Voedingstips 1: Portie controle

Het aantal kcal dat je nodig hebt om de dag goed door te komen wordt door veel mensen onderschat. De meeste mensen hebben geen idee hoeveel kcal ze binnen krijgen en krijgen daardoor veel te weinig of veel te veel binnen. Wil je afvallen dan is het belangrijk om je portie onder controle te hebben.  Dit kan op via de handpalm methode of door kcal te tellen.

Voedingstips 2: Eet divers

Ik zie bij mijn personal training klanten dat er vooral een eenzijdig voedingspatroon is waar ze niet vanaf wijken. Probeer daarom elke week een nieuwe soort product uit(dit hoef niet perse een tropische vrucht te zijn uit zuid-amerika)

Vitaltiteit check, physisacademy, Wouter Van aalst, gratis advies, gezondheid, afvallen, personal trainer Nijmegen,

Voedingstips 3: Test op allergien en intoleranties

Je DNA bepaalt of je ergens wel of niet tegen kan, dit heet een intolerantie. Maar een allergie kan ontstaan door een vaak hetzelfde te eten. het is daarom raadzaam om te testen want een ontsteking door een allergie of intolerantie is. Lees hier meer over allergieën.

Voedingstips 4: Kies de juiste verhouding van voedingsstoffen

Als je tip 1 goed hebt uitgevoerd. Kun je kijken naar de verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Elk doel heeft zijn eigen verhouding. Als je wilt afvallen moet de verhouding er ongeveer zo uit zien: 35 % eiwitten, 35 % koolhydraten, 30 % vetten

Voedingstips 5: verbeter je opname

Het is heel leuk als je gezond eet maar als je lichaam het niet goed opneemt dan blijft je lichaam een honger gevoel afgeven. Oorzaken: veel stress, shakes, niet goed kauwen. Daarnaast raakt de rest van je verteringssysteem overbelast. Lees de uitgebreide uitleg hier

Voedingstips 6: Drink meer water

Water drinken wordt heel vaak vergeten of vervangen door cola/redbull. Door een tekort aan water komt het lichaam in problemen wat je in eerste instantie niet merkt. Maar na een tijdje kun je oververmoeid raken en herstel je veel minder snel. Meer info over water vind je hier.

Voedingstips 7: Doe normaal en eet een frietje

Als je ambitie hebt om op de mens health cover te staan dan moet je deze tip vergeten. Maar de gemiddelde Nederlander zal echt niet dik worden als je af en toe doet zondigen.

Voedingstips 8: Eet als je honger hebt.

Veel klanten eten te laat of te veel. Door beter te luisteren naar je lichaam herken je sneller of je honger, dorst, hebt of je je verveelt. Intermitted Fasting kan daarbij helpen om een beter gevoel te krijgen van honger. Daarnaast werkt het goed voor mensen met een Prikkelbare Darm, pijnklachten en om af te vallen.

Voedingstips 9: Eet vers van de boer.

Probeer zo onbewerkt en vers mogelijk te eten. Kook niet te lang je groente of stoom je groente om meer vitamines en mineralen te behouden. Let wel op dat je je groente en fruit goed doet wassen anders krijg je zand tussen je tanden.

Voedingstips 10: Optimaliseer je hormoonhuishouding

Als je merkt dat je lichaam nog niet veel verandert dan is meestal een disbalans in je hormoonhuishouding. Binnenkort komen hier meer blogs over in voedingstips voor gevorderde om af te vallen.

 

Wil je de puntjes op de i zetten dan raad ik aan om een afspraak te maken.