Bij het tracken van je voeding is belangrijk om te weten te komen hoeveel je binnenkrijgt en in welke verhouding. De handpalm methode werkt veel beter dan kcal tellen. Ik heb dit ook een tijdje gedaan en zelfs mijn klanten geadviseerd om via een app zoals Myfitnesspal  hun kcal in te voeren maar 50% van mijn Personal Training klanten gaf mij als feedback: “Wouter ik word gek van al dat invoeren en ik doe het niet meer!” Dus ik ben opzoek gegaan naar een makkelijke, persoonlijke manier om je kcal te tracken zonder draagbare weegschaal.

Hoe kun je precies weten wat je binnenkrijgt als je geen draagbare weegschaal bij je hebt of alles al van tevoren hebt afgewogen? Uit de praktijk blijkt dat er best nog wat foutjes worden gemaakt bij het invoeren van de hoeveelheid die je eet.  Precision Nutrition zegt zelfs dat er een 25 % fout-marge op de inname en nog eens 25 % op het verbruik zit. Is het dan wel zo handig om alles te tracken als er zoveel foutmarge inzit?

De handpalm methode

Mocht je geen fan zijn van kcal tracken omdat deze methode gewoonweg op lang termijn niet voor jou werkt? Probeer dan de handpalm methode. Deze methode is vrij simpel en is gebaseerd op geen honger. Deze infographic komt van Precision Nutrition een van de betere opleidingsinstituten op het gebied van voeding die onderzoeken vertalen naar praktische toepasbare tips.

Voordelen: 

– Je bent niet meer afhankelijk van myfitnesspal
– KISS-principe Keep it simple stupid.
– Geen maatbekers en draagbare weegschalen meer meenemen
– Net zo accuraat en tijdsbesparend
– De juiste verhouding koolhydraten, vetten en eiwitten zonder rekenwerk

 

Hoeveel moet ik eten als ik wil afvallen voor vrouwen

Als je wilt afvallen voor vrouwen wil je een kcal tekort creëren zodat je lichaam vet gaat verbranden. Dit kcal tekort kun je creëren door iets minder in te nemen dan aangegeven.

Voor dat ik ga uitleggen hoeveel je ongeveer moet eten om af te vallen is het goed om eerst dit te lezen.

Hieronder zie je een infographic over hoeveel kcal je in kunt nemen om het lichaam te voeden dus NIET VOOR AFVALLEN. 

Elke maaltijd:
1 handpalm eiwit
1 vuist groente
1 handje vol met koolhydraten
1 duim vet

Let op dat je geen hongergevoel hebt tussen de maaltijden of je te vol zit voor de volgende maaltijd. Is dit wel het geval dan kun je de portie grootte aanpassen op jou persoonlijke behoefte.

Voorbeeld casus:

 

Als je 3x per dag eet, en je bij elke maaltijd, 1 handpalm eiwit, 1 duim vet, 1 vuist groente en 1 handje koolhydraten eet. kom je erachter dat je tussen je middageten en avondeten zin hebt om te snacken. Los dit op door 1. een kleine extra maaltijd te nemen of 2. je portie te vergroten bij het middageten. Het belangrijkste is dat je geen honger hebt door de dag heen.

Wouter Van aalst, personal trainer, Nijmegen, eiwitten, handpalm methode, afvallen
Wouter Van aalst, personal trainer, nijmegen, afvallen, handpalm methode, groente
Wouter Van aalst, personal trainer, nijmegen, afvallen, koolhydraten, handpalm methode
Wouter Van aalst, personal trainer, afvallen, nijmegen, handpalm methode, vetten, duim

Hoeveel moet ik eten als ik wil afvallen | Man

 Als je wilt afvallen voor mannen wil je een kcal tekort creëren zodat je lichaam vet gaat verbranden. Dit kcal tekort kun je creëren door iets minder in te nemen dan je verbrand.

Voor dat ik ga uitleggen hoeveel je ongeveer moet eten om af te vallen is het goed om eerst dit te lezen. Hierboven zie je een infographic voor vrouwen over hoeveel kcal je in kunt nemen om het lichaam te voeden dus NIET VOOR AFVALLEN. Mannen mogen 2x zoveel binnen krijgen volgens de handpalm methode.  

Elke maaltijd: 
2 handpalmen eiwitten
2 vuisten groenten
2 handjes vol met koolhydraten
2 duim vet

Let op dat je geen hongergevoel hebt tussen de maaltijden of je te vol zit voor de volgende maaltijd. Is dit wel het geval dan kun je de portie grootte aanpassen op jou persoonlijke behoefte.

Als je wilt afvallen, dan wordt er meestal aangeraden om minder te eten dan je behoefte is. Maar wat als je dat al doet en je niet afvalt. Doe dan deze test om te bekijken of je misschien niet je voeding moet veranderen maar je beweging, ademhaling, slaap of stress want deze hebben ook heel veel invloed op je gewicht. 

Vitaltiteit check, physisacademy, Wouter Van aalst, gratis advies, gezondheid, afvallen, personal trainer Nijmegen,