Het is niet meer zo lekker warm als een paar maanden geleden. Het is een flink stuk kouder geworden en de zon is verruild voor een pittige regenbui. Deze temperatuur schommelingen zorgen ervoor dat er veel mensen ziek worden. Moet ik extra vitamines innemen? Welk merk is goed? En wordt het wel opgenomen door mijn lichaam?

Moet ik extra vitamines innemen?

Je moet niet zomaar extra vitamines of supplementen gaan innemen als je het niet test! Hoe test je of je een multivitamine nodig hebt? Je neemt 4 weken lang elke dag een multivitamine en neem in week 5 geen multivitamine in. Worden je energielevels minder, of herstel je minder snel? Dan weet je dat je lichaam een tekort heeft. Blijkbaar krijg je met je normale voeding niet genoeg binnen en is het aanvullen met een multivitamine niet verkeerd. Mocht je het niet zeker weten, dan kun je altijd nog een onderzoek laten doen bij een kliniek die je bloedwaardes testen. Deze testen zijn wel heel duur maar geven wel heel concrete adviezen.

Het nemen van extra vitamines of andere supplementen kan zeker van meerwaarde zijn voor sommige mensen zoals hieronder omschreven:

Je reist veel | Als je minder controle hebt over je voeding krijg je snel tekorten en is het handig om aan te vullen.
Je hebt veel stress | In tijden van stress verbruikt het lichaam meer mineralen en vitamines
Je bent een slechte eter | Slechte eters hebben een beperkter voedingspatroon waardoor ze lagere diversiteit van voedingsstoffen binnen krijgen.

Welk merk is goed?

Als je vitamines nodig hebt is het belangrijk om niet altijd dezelfde vitamines te kopen! Net zoals eten is het belangrijk om te variëren. Elke vitamine pil heeft een andere samenstelling en heeft dus een positief effect om alle potjes aangevuld te houden. Variation is key!

Ik raad aan om te gaan voor hoge kwaliteit multivitamine:

Overload Worldwide
Orthica

Wanneer kan ik het beste vitamines innemen.

Een multivitamine innemen op een lege maag is geen verstandig idee. Probeer het altijd te combineren met een glas water of voeding om zo de opname te verbeteren.

Let op: Slik je schildklierhormonen zorg dan dat je minimaal 3 uur tussen je medicijnen en je multi zit want het ijzer in de multi verstoort de werking van de schildklierhormonen.

Meer voedingstips? Klik hier