Heb je niet veel tijd in de ochtend om een gezond ontbijt te maken? Dan is dit gezond en snelle ontbijt recept met geitenyoghurt, havermout en rood fruit iets voor jou.

Hoe maak je dit gezond en snelle ontbijt recept

Meestal maak ik voor 1 a 2 weken een pot gebakken havermout en bewaar ik dit in een weckpot. Hiervoor heb je nodig een redelijk grote pan, kokosolie, honing en havermout. Verwarm 3 eetlepels kokosolie in de pan. Voeg daarna 2 eetlepels honing toe en verwarm deze mee. Let op! Niet laten koken. Zet het vuur laag en voeg de havermout toe ongeveer 500 gram. Roer dit goed door het mengels en zorg dat de havermout niet te nat is. Is dit wel het geval voeg dan nog wat havermout toe. Laat het in de pan afkoelen en schep het daarna over in de weckpot.

Voor het ontbijtje zelf gebruik je een kommetje. Giet de geitenyoghurt in de kom. Gebruik de hoeveelheid havermout zoals hierboven staat benoemd. Voeg de frambozen en blauwe bessen toe. Voor wat extra smaak is kaneel zeker een aanrader.

Wat heb je voor dit lekkere en gezonde ontbijt nodig

Geitenyoghurt
Havermout
Kokosolie
Honing
Frambozen
Blauwe bessen
Kaneel

Hoeveel Kcal bevat dit ontbijt recept

Energie (kcal / calorie├źn): 216 (kcal)

Eiwitten: 10 (g)

Vetten: 3,1 (g)

Vezels: 5,2 (g)

Koolhydraten: 24,7 (g)

Wil je meer variatie voor je ontbijt hebben? Hier, hier, hier en hier zijn nog meer recepten. Wil je nog meer recepten hebben neem dan contact op via info@woutervanaalst.nl.