Vind je het ook moeilijk om in de ochtend op te starten en wordt je pas rond 10 uur echt wakker? Ik had dit best vaak tot dat ik er achter kwam dat mijn ontbijt mij moe maakte.

Fitter starten met de dag doe je zo!

Tijdens de Personal Hormonal Profiling cursus van Overload Worldwide kwam ik erachter waarom ik zo moe werd gelijk na het eten van koolhydraten. Mijn hormonen gaven mij een energiedop. Dit ontstaat doordat insuline en cortisol niet zo goed met elkaar samen gaan. Cortisol zorgt er namelijk voor dat je wakker wordt en insuline wordt aangemaakt als je koolhydraten eet. Dus als je wakker wilt worden maar dan als ontbijt koolhydraten eet dan breng je je cortisol levels weer omlaag waardoor je in een soort slaapstand komt. Meer uitleg hierover vind je binnenkort hier.

Hoe maak je het?

Schep de kwark in een schaaltje. Voeg wat chia zaadjes, pecannoten en pompoenpitjes toe. Je mag er eventueel wat kaneel aan toe voegen om de insuline levels zo laag mogelijk te houden.

Wat heb je nodig?

200 gram kwark
8 pecan noten
15 pompoenpitten
1 theelepel chiazaad

Wil je meer variatie voor je ontbijt hebben? Hier, hier zijn nog meer recepten. Wil je nog meer recepten hebben neem dan contact op via info@woutervanaalst.nl.