Bijna iedereen heeft ergens last van en dat is makkelijk te voorkomen! We zijn anno 2018 alleen maar minder gaan bewegen en dat is kut! Het lichaam is gemaakt om te bewegen en daarmee kunnen heel veel klachten verdwijnen. JA, JE LEEST HET GOED!!  Daarom deel ik mijn 15 beste mobility drills om je lichaam weer soepel te krijgen en te houden. 

1: Nek Flexibiliteit

Het eerste wat je wilt verbeteren is de flexibiliteit in je nek. Je nek is het verbindingsstuk tussen je hersenen en je romp. Als je nek vast zit heeft dat direct invloed op de rest van het lichaam! Verkorte nekspieren zorgen voor verminderde longfunctie, tintelingen/uitval armspieren, evenwichtsproblemen en kunnen hoofdpijn veroorzaken.

Check de video voor oefeningen om je nek soepel te krijgen.

The Indian-Dance-Oefening
The I-Don’t-Know-Oefening

2: Wervelflexibiliteit

Bijna overal krijg je te horen dat je je rug recht moet houden en want dan kunnen de wervels het beste bewegen en worden je zenuwen niet afgekneld. Maar om 8 uur lang per dag deze positie aan te houden is niet echt haalbaar. Ik kom bij mijn klanten veel problemen tegen in hun rug omdat ze gewoon weg niet soepel zijn.

Een zwakke spier neigt te verstijven. Als je nooit je buig, rotatie en strek spieren tussen je wervels traint worden ze zwak en gaat je hele rug vast zitten. Doormiddel van deze 3 oefeningen kun je je rug een stuk soepeler krijgen.

Bekijk de video voor oefeningen om je rug soepel te houden.

De Jefferson-Curl
De Back Bend

3: Polsen

Polsen zijn door te veel appen en typen flink uit balans geraakt. Door deze 2 stretches kun je weer soepel bewegen en zal je minder snel last hebben van RSI, Carpaal tunnel syndroom of schouderklachten. 

Fingertip Raises
Shadow Yoga Wrist routine

4: Enkel flexibiliteit

90 % van de mensen die ik train en zelfs ik heb last van verkorte kuitspieren. Als deze spieren te kort zijn krijg je veel problemen in de hoger gelegen regio’s. Veel voorkomende problemen zijn: zweepslag, geïrriteerde achillespees, platvoeten maar ook niet goed in de diepe squat kunnen komen en lage rugklachten kun je makkelijk voorkomen als je enkels flexibel zijn.

Geisha Walks
Toe-Reanimator

5: Schouders

Je schoudergewricht is heel complex en wordt naar mijn mening te weinig getraind in alle hoeken. Door deze cirkels kan de schouder sterker en mobieler worden zonder dat je veel tijd kwijt bent.

Isokinetic shoulder rotations

6: Heup

Sommige mensen hebben moeite met deadliften of squaten omdat hun links/rechts balans niet goed is. Door deze 4 stretches kun je kijken welke disbalansen je hebt en deze oplossen zodat je spieren meer in balans raken, je onderrug pijn vrij blijft en je een HEEL STUK STERKER WORDT!

Diagonal stretch
One legged hamstring stretch
Active Pigeon
figure 4 stretch

7: Extra tip! Walk Modus ON

Als je normaal loopt draaien alle wervels over elkaar en stretch je alle spieren in je lichaam. Daarom wordt lopen ook wel de doe-het-zelf-chiropracticor genoemd.

Run like a champion