Wetenschappers weten nog steeds niet wat spierpijn is. Sommige zeggen dat het kleine scheurtjes zijn in de spier terwijl andere mensen denken dat een chemische proces ervoor zorgt dat je spieren een beetje pijn doen. Maar uiteindelijk maakt het niet zoveel uit wat het is, zolang we maar weten hoe je er snel vanaf komt en waar je op moet letten als je pijn ervaart.

Hoeveel spierpijn is gezond?

Meestal krijg je op dag 2 de meeste last van spierpijn, maar soms als je heel hard je best gedaan hebt, kun je al op de eerste dag last hebben. Het kan zelfs zijn dat je er 72 uur last van hebt maar dit gaat vanzelf over als je blijft bewegen. Als je zorgt dat je lichaam warm is heb je geen last van spierpijn. Het is daarom niet zo handig om na een training dag de hele dag achter je kantoor te gaan zitten want daar worden je spieren niet blij van.

Als je nog steeds last hebt van je spieren dan heb je misschien een scheurtje in je spier en moet je een paar dagen extra rust pakken. Dit merk je meestal als je lichaam een klein elektrische schokje geeft als je wat zwaars optilt. Dan weet je dat je te ver bent gegaan.

Heb je vooral last aan de aanhechtingen van de spier (dit is meestal in de buurt van de gewrichten) dan heb je te zwaar of te snel getraind.

Als ik geen spierpijn heb, heb ik dan wel goed getraind?

Spierpijn is geen indicator dat je goed getraind hebt. Vooral in het begin zul je gigantische last hiervan hebben. Dit is eigenlijk bij elke oefening die je voor het eerst gaat doen. Soms krijg je geen spierpijn maar kun je de volgende training meer herhalingen maken of met meer gewicht trainen. Daarom werk ik altijd met een logboek zodat je altijd weet hoeveel gewicht je getild hebt en dan weet je ook of je de volgende keer beter bent geworden.

Wat moet ik doen om de spierpijn te verminderen

– eiwit innemen na je training
genoeg water drinken
– koud douchen
– veel bewegen
– stretchen
– foamrollen, lacrossebal, voodooband

Ik heb nog steeds pijn na 4 dagen.

Als je nog steeds last hebt van je spieren dan heb je een flink doorzettingsvermogen en heb je misschien meer van je lichaam gevraagd dan dat het aankon. Geef dit de komende training aan zodat ik met Mylogenics de spierspanning wat kan veranderen zodat je direct verlichting krijgt in en rondom de spier. Zodat je veel sneller hersteld.