Ik kreeg vorige maand een mail van STOX Energy Socks of ik hun product wilde testen. Zij ontwikkelen onder andere compressie sokken die ervoor zorgen dat je langer kan sporten omdat je minder snel verzuurt. Na een kleine maand testen kan ik zeggen dat ik heel blij ben met deze sokken en ze heel goed werken.

Wat doen compressie sokken ?

Compressie sokken kun je vergelijken met ijswater. Als je in aanraking komt met ijswater dan gaat je lichaam reageren en gaat het de doorbloeding opgang helpen om je lichaam warm te krijgen. Compressie op je onderbenen geven een bepaalde druk waardoor je doorbloeding gestimuleerd wordt. Als je dan ook genoeg zuurstof bindt aan de bloed en je ademhaling optimaal is, ga je minder snel verzuren en kun je langer door rennen.

Hoe heb ik ze getest?

Ik ben niet echt een duurloper maar vind het fijn om over 5 km steeds stukjes te sprinten en weer rustig te rennen. Het verste wat ik meestal sprint is 60 sec. Ik heb in totaal 4x gerend waarvan 2x met de STOX Compressie sokken en 2x met mijn Nike hardloopsokken.

De Nike hardloopsokken geven geen compressie maar ondersteuning wel de voet.
De STOX Energy sokken geven wel compressie en ondersteunen het hele onderbeen en voet.

wouter van aalst, personal trainer, stop, joyberdina, afvallen, hardlopen wouter van aalst, personal trainer, stop, joyberdina, afvallen, hardlopen

De resultaten:

– Ik was sneller herstelt na mijn sprint
– Tijdens mijn sprint vertraag ik meestal rond 45 sec maar met de STOX sokken is dat een aantal sec later

Conclusie:

De sokken geven goede compressie en zorgen ervoor dat ik sneller tussen de sprints herstel en tijdens mijn sprint later de man met de hamer tegen kom. Er is echt goed nagedacht over het product want er wordt goed gekeken naar iemand spierbouw en de mate van compressie jouw lichaam nodig heeft.
Wel is het belangrijk dat je lichaam ook daadwerkelijk genoeg zuurstof hecht aan je bloed. Als je te weinig omega 3 binnen krijgt dan kun je ook met compressie sokken aan verzuren.

Hoe weet ik of ik genoeg omega 3 binnen krijg?

Probeer zo veel mogelijk hetzelfde te doen in deze 2 weken.

Maandag week 1:
Sprint 5x 200 meter (geen blessure rennen!)  en klok de tijden dat je over 200 meter doet. Neem elke keer 3 minuten rust.

Maandag week 2
Sprint 5x 200 meter (geen blessure rennen!)  en klok de tijden dat je over 200 meter doet. Neem elke keer 3 minuten rust. In de rust klopt je renbuddy gelijkmatig op je borst en rug.

Is je verval minder dan de eerste week dan heb je een omega 3 tekort. 

wouter van aalst, personal trainer, nijmegen, afvallen, vetverbranding, fitter, sterker, strakker, coach, fit

Personal Training Nijmegen