Een broodje zalm is samen met een tosti met paling  (van de Nostra)  mijn favoriete middag eten/ontbijt. Ik doe namelijk Intermitted fasting en eet pas na 16 uur mijn eerste maaltijd. Dit is meestal in de middag en wat is er nu lekkerder dan een te beginnen met een visje.

Ingredienten:

4 sneden brood (liefst van de bakker)
gerookte zalm
komkommer
veldsla
roomboter
citroen
zwarte peper
dille.

Hoe maak je het?

Neem de sneetjes brood en besmeer ze dun met roomboter. Verdeel de sla over het brood en beleg het daarna met plakjes zalm. Snijd de komkommer in dunne plakjes en beleg royaal. Breng op smaak met zwarte peper, dille en citroen.

Hoeveel boterhammen met zalm mag ik hebben?

Dit is afhankelijk van hoeveel kcal je binnen mag krijgen maar ook of je honger hebt. Ik leg dit verder uit in deze blog.