Detoxen is de nieuwste trend op het gebied van afvallen. Maar veel mensen weten niet hoe het precies werkt. Daarom leg ik in deze blog uit wanneer je moet detoxen, voor wie een detox goed is en wat moet je absoluut niet doen! Een detox kan namelijk het laatste beetje vet verbranden of je fitter maken mits je het op de juiste manier inzet!

Afvallen en detoxen

Je lichaam zit vol met gifstoffen die je door slechte voeding, roken, alcohol en medicijnen binnenkrijgt. Door deze gifstoffen moeten al je organen steeds harder gaan werken om al die gifstoffen te verwerken. Dit levert lichamelijk veel stress op en kost veel energie waardoor je sneller moe kan worden. Hier spelen veel tell-sell reclames op in en willen je doen geloven dat als je jouw darmen of lever door hun producten reinigt je veel afvalt. Dit is een Quick-fix en je bent na een paar maanden weer terug bij af.

Veel gemaakte beginnersĀ fouten:

Detoxen als je darmen/lever/nieren niet goed werken

Door een detox komen er veel afvalstoffen vrij, als deze niet goed kunnen worden verwerkt omdat je nier/lever niet goed functioneert kan dit de organen blijvend beschadigen! Raadpleeg daarom altijd iemand die er verstand van heeft en laat bij de huisarts alvast je vitamine B12 en D3 testen zo kan de professional veel sneller je helpen.

Sapjeskuur

Tegenwoordig zijn sapkuurtjes helemaal hot. 3 dagen zoveel mogelijk superfoods blenden en hopen dat je lichaam zich reinigt. Maar werken ze echt? Door 3 dagen vloeibare mineralen en vitamines naar binnen te gooien zal het lichaam in zeker mate ontstressen omdat het geen afvalstoffen binnen krijgt. Maar het lichaam werkt met een “use it or loose it” – Principe. Gebruik je het niet dan wordt het niet meer aangemaakt (bijv. arm die in het gips zit, zal er altijd kleiner uit het gips komen). Als jij alleen maar vloeibaar eet, dan hoeven je verteringenzymes niet meer ter werken omdat alles al is afgebroken. Gooi je na 3 dagen weer vast voedsel in je mond zal de efficiĆ«ntie van opname vele mate minder worden en ben je weer terug bij af. Lees hier meer informatie over dit onderwerp

Internet detoxen

DOE DIT NIET! schoonmaken van je organen moet je zien als afval in een afvalbak gooien. Leeg je de afvalbak niet dan gaan alle gifstoffen door het lichaam zwerven en kun je een flinke vergiftiging oplopen. Doe altijd bij een professional een detox want het reinigen van het lichaam is een complex proces.

De beste detox!

De beste detox is niet een magic pil, geen sapjeskuur en ook geen klysma. De beste methode om je lichaam te reinigen is zo simpel dat het niet te verkopen is! JE MOET KAUWEN! Hierdoor worden de voedingsstoffen al in je mond goed afgebroken, kan je maag beter werken, en komt er minder stress op je darmen. Daarnaast ontstress je jouw lever en nieren door GEZONDE VOEDINGSSTOFFEN erin te gooien. Dus geen bottom to top reiniging maar een reiniging van boven naar naar beneden.

Detox 1:

Leg een kruik gewikkeld in een natte theedoek tegen je lever hou hem daar voor 20 minuten en je lever zal zich reinigen. Mocht je je minder fit voelen dan na de 20 minuten dan is je lever nog niet toe aan een reiniging. Deze methode is superveilig en kan al een beetje helpen om je lichaam van binnenuit te reiningen. Voor een grondige reininging raad ik altijd een professional aan!

Detox 2:

Drink 2 liter water liggend op je rug net nadat je wakker bent. Dit doorspoelt je systeem van boven naar beneden.

Detox Pro’s!

Ik ben gespecialiseerd in afvallen. Maar niet in reiniging van het lichaam, gelukkig heb ik een groot netwerk en werk ik samen met verschillende professionals. Ik kan Time-out in Winterswijk aanraden, hier krijg je een deskundig advies van Astrid die ook nog geheel of gedeeltelijke te declareren is via de zorgverzekering.

Happy Detox!

Wouter van Aalst | Personal Trainer Nijmegen