De powerballetjes zijn ideaal als tussendoortje. Je kunt ze makkelijk meenemen en zitten vol met koolhydraten, eiwitten en vetten die ervoor zorgen dat je lichaam een extra energie boost te krijgen.
Ingrediƫnten voor Powerballetjes
– 100 gram ongezouten/ongebrande amandelen of pecannoten
– 15 dadels (zachte/kleinere)
– 5 eetlepels kokosrasp
– 3 afgestreken eetlepels gesmolten kokosvet/creme
– Optioneel: 2 eetlepels rauwe cacao poeder
– Optioneel: 1 eetlepel cacaonibs of zaden/pittenmix
– Keukenmachine/hakmachine
– Mengkom
– Schaaltje
Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 12 balletjes maken.
Hoe maak je ze?
– Ontpit de dadels en laat ze ongeveer 5 minuten weken in koud water
– Meng vervolgens alle ingrediĆ«nten in een keukenmachine of hakmachine totdat het een pasta achtige substantie is
– Schep het mengsel in een kom en zet het voor een paar minuten in de koelkast
– Zet ondertussen 1 schaaltje met kokosrasp klaar (en eventueel 1 met rauwe cacao)
– Haal het mengsel uit de koelkast en vorm er balletjes van
– Hierna kan je ze door de kokosrasp of eventueel rauwe cacao rollen voor een extra lekkere smaak.
Laat ze nog even opstijven in de koelkast. Daarna kan je van de balletjes smullen!
Tip: Ben je een pindapasta fan net als ik? Vervang dan eens de helft van de dadels door pindapasta (het liefst zo natuurlijk mogelijk: 99% pinda, te koop bij de natuurwinkel) voor een extra lekkere smaak!