Hoi! Mijn naam is Jorick en ik loop een half jaar stage bij Wouter. Deze blog schrijf ik uit ervaring en om jullie iets bij te brengen. Vrijwel allen studenten net als ik maken langen dagen. We staan om 07:00 uur op en zijn soms pas 17:00 thuis, dit is best wel vermoeiend. En is je productiviteit wel goed als je zolang actief MOET zijn? Natuurlijk geld dit niet alleen voor studenten maar ook voor mensen met een baan.

Sinds ik bij Wouter stage loop ben ik veel minder moe en voel ik mijzelf ook veel productiever. Hieronder staan 6 lifehacks die voor mij een boost gaven in mijn productiviteit. Ik hoop voor jullie ook!

6 Lifehacks die mijn productiviteit omhoog gooien.

Tip 1: Loop (en neem de trap) naar afspraken, zo beweeg je automatisch meer gedurende de dag. Als je even een blokje om doet heb je even tijd om je hoofd te legen, dit zorgt automatisch dat je stress vermindert. Dagelijkse wandelingen van ongeveer een half uurtje zorgen er ook voor dat je spieren en botten sterker worden.

Tip 2: Te lang stil zitten is slecht voor je onderrug. Wissel daarom van positie, er bestaat geen perfecte houding om de hele dag zonder klachten door te komen. Probeer juist zo veel mogelijk te wisselen van positie. Dit zorgt ervoor dat je nergens zeurende pijntjes krijgt. Je kunt hier ook terugkomen op Tip 1, een stukje lopen tussendoor kan geen kwaad en het hoeft ook maar 1 minuutje te duren.

Tip 3: Een goede nachtrust is heel belangrijk om productiever te zijn. Doordat je lichaam uitgerust is gaan er minder onbelangrijke zaken door je hoofd en kun je alles een stuk beter verwerken. Door 8 uur per dag te slapen herstelt het lichaam beter, stimuleer je je vetverbranding en voorkom je rimpels.

Tip 4: Neem eens een koude douche. Ervaring vertellen van vanavond

Tip 5: Eet gezond! Je krijgt gegarandeerd een veel beter humeur. Probeer niet teveel suikers op een moment te eten, hierdoor krijg je pieken waarin je je heel energiek voelt. Maar als dit is uitgewerkt krijg je een dip en dat is niet prettig. Je voelt je dan moe en hebt helemaal nergens zin in.

Tip 6: Probeer eens muziek tijdens je werk! Tips qua muziek kan ik je niet geven, dat ligt helemaal aan jou smaak en hoe jij je bij de muziek voelt. Deze muziek vind ik leuk. 

 

Wil je meer weten over hoe je productiever kan zijn op je werk en meer tijd overhoud voor sporten? Lees dan deze blog.