Iedereen heeft excuses, vooral als je al een lange dag gewerkt hebt en geen zin meer hebt om na het eten nog naar de sportschool te gaan. Want je bent toch al snel 1,5 tot 2 uur kwijt. Met deze mini workouts kun je jezelf lekker uitdagen en heb je niet veel materiaal nodig.

15 min AMRAP* Burpee pull ups

De burpee, is een veelzijdige oefening. Je wordt er lekker moe van dus je cardiosessie hoef je niet meer te doen. Je moet een push ups maken waardoor de kipfilets aan de achterkant van je arm ook strak worden en je buik moet flink werken om recht te blijven. Het enige wat nog mist is eigenlijk de rug maar die train je dan als je jezelf optrekt. Kun je niet jezelf optrekken? Doe dan alleen de buspees.

*AMRAP staat voor As Many Repetitions As Possible.

Hoeveel herhalingen kan jij? Ik kom nu tot 85 en het doel is 100.

Full body Workout | 10 min Circuit vorm

Dit lijkt heel makkelijk maar als je flink gas gaat geven dan wordt de 6de ronde echt flink zwaar. Het is de bedoeling dat je een hoog tempo aanhoud.

5 push ups op de knieƫn
10 ring rows
15 squats
20 sit ups

Is dit te makkelijk? Doe dan dit rondje:

5 push ups
10 pull ups
15 jump squats
20 butterfly sit ups

Hoeveel rondjes van deze full body workout kun jij maken in 10 minuten?

LEG FINISHER | Haal jij het einde binnen 12 minuten?

Laat je niet verrassen door de eenvoud van deze workout. Ik gebruik altijd een krijtje om de rondes te tellen want je raakt na ronde 3 meestal de tel kwijt.

6 rondes van:
10 Burpees
15 squats

CORE FINISHER | Red jij het binnen 15 minuten?

50 sit ups
1 min planken
40 sit ups
1 min planken
30 sit ups
1 min planken
20 sit ups
1 minuut planken
10 situps
1 min planken

Krijg je last van je rug dan is het te zwaar en moet je minder herhalingen maken door bijvoorbeeld te beginnen met 20 situps en dan dat uit te breiden naar bovenstaande workout.

——————————————————————————————————————————

Heb je nog vragen over een van de full body workouts? Reageer dan in de comment! En bedenk dat er altijd iemand beter is dan jou, maar ook altijd iemand slechter.

Everybody starts somewhere! Just keep moving!