Vorig jaar was ik in Australie waar je echt overal bananenbrood kreeg voorgeschoteld. Ideaal als je een glutenallergie of intolerantie hebt maar ook heel erg lekker. Nu kun je bij mijn favoriete koffie en eet tent Bairro Alto heel lekker bananenbrood eten, wat ik dus vaker doe, maar je kunt het ook zelf maken.

Hoe maak je een bananenbrood

Benodigdheden:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram pitloze dadels
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ½ theelepel baking soda
  • Snufje Himalayazout of zeezout
  • Snufje Kaneel
  • een handje pecannoten/walnoten/hazelnoten
  • kokosvet –> om de broodvorm in te vetten
  • Cake bakblik

Bereidingswijze:

  1. hak de bananen en dadels helemaal in stukken met een mixer of keukenmachine
  2. Klop in de eieren goed en voeg wat himalayazout toe
  3. Voeg de overige ingrediënten toe
  4. Gooi alles in de broodvorm. Zorg wel dat je hem ingevet hebt met kokosvet of gebruik bakpapier

Bereidingstijd:

Het beslag maken kost ongeveer 10 minuten en daarna moet het deeg nog 45/50 minuten op 175 graden in de oven.

Tip van flip: Als je wilt weten of het klaar is kun je dit testen met een satéprikker. Wanneer de sateprikker er schoon uitkomt dan is hij gaar. Zo niet dan moet het bananenbrood nog even in de oven blijven om verder te bakken.

Bon Appetit

Wouter van Aalst | Personal Trainer

P.s Ken je de super gezonde powerballen al?